Vietnamesiske kyllingelår i karry

Vietnamesiske kyllingelår i karry

Lækker vietnamesisk inspireret ret med masser af smag og aroma. Retten tager ½ times tid at tilberede og så lidt simretid.

Ret til 4 personer:

·        8 stk. kyllingelår

·        1 stk. løg finthakket

·        3 fed hvidløg finthakket

·        1 knold ingefær – 40 g - finthakket

·        1 ds flåede tomater

·        1 ds kokosmælk

·        3 stk. søde kartofler i 3 cm stykker

·        Lille håndfuld vietnamesisk basilikum – groft hakket.

·        1 stk. aubergine i 2 cm stykker

·        2 spsk. Fiskesauce

·        3 stænger citrongræs finthakket

·        3 dl. hønse bouillon

·        3-4 spsk. karry

·        2 store røde chili finthakket

·        1 spsk. tørrede chiliflager

·        2 spsk. soya

·        2 spsk. olivenolie

Løg, hvidløg, citrongræs samt ingefær hakkes fint og sauteres på en pande med olivenolie i 5 min.

Tilsæt tomater, karry, hønsebouillon, fiskesauce, chili og chiliflager og soya. Tilsæt kyllingelår og søde kartofler og lad simre i 30 min. Tag kyllingelårene op efter 30 min og skil kødet fra benene og retur til gryden.

Tilfør kokosmælken og kog op i 5 min.

Put auberginerne i gryden og lad simre med i 3 min. så de stadig er sprøde. Inden servering drysses de grovhakkede vietnamesiske basilikum på retten.

Serveres med ris.