Vietnamesiske forårsruller

Vietnamesiske forårsruller

Denne ret sammensætter man selv ved bordet. På den måde får alle nøjagtigt det de vil have og forberedelses tiden er kun et kvarters tid.

Retten er sammensat af oksekød, sprøde løg, friske grøntsager og krydderurter.

 

Ret til 4 personer:

·        4 møre bøffer

·        4 håndfulde koriander meget groft hakket

·        3 håndfulde mynte meget groft hakket

·        4 avokado – skåret i skiver

·        4 håndfulde snittet spidskål

·        3 håndfulde bønne, - ærte eller andre spirer.

·        3 forårsløg - snittet

·        1 pakke rispapir

·        Salt

·        Peber

·        Hoisin sauce

Sprøde løg

·        2 røde løg i både

·        Saft af 2 lime

·        2 spsk. Flydende honning

·        3 forårsløg snittet

Dip

·        ½ dl fiskesauce

·        ½ dl limejuice

·        2 spsk. Flydende honning

·        3 tsk. Koriander – finthakket

·        4 tsk. Rød chili – finthakket

 

Løg

Rør limesaft sammen med flydende honning. Snit løgene i både og forårsløg i små stykker. De 2 slags løg vendes i dressingen og lad det trække indtil servering.

 

Dip

Rør fiskesauce , lime og honning sammen. Tilføj chili og koriander.

 

Kød

Steg bøfferne til medium-rare. Krydre med salt og peber. Lad dem hvile et par minutter og skær dem i skiver.

Anret kød, grøntsager, løg og dressing samt dip på et fad. Sæt et fad med koldt vand ved siden af. Brug det kolde vand til at blødgøre rispapiret, dryp af og fyld med kød, løg, grøntsager og krydderurter. Dyp i dippen.

Serveres med hoisin sauce.