Cao Lau - Vietnamesisk ret med risnudler

Cao Lau

Vietnamesisk ret som er meget smagfuld og anderledes. Cao Lau er en speciel ret fra Hội An i Vietnam og er oftest baseret på gris, men kan sagtens baseres på kylling eller oksekød. Retten er nem at lave og tager ca. ½ times tid .

Ret til 4 personer:

  • 500 skinkekød skåret i tern
  • 4 spsk. Olivenolie
  • 1 stk. Lemongrass
  • 1-2 spsk. 5 spices
  • 2 tsk. rørsukker
  • 1-2 spsk. hvidløg – presset
  • 3-4 spsk. soyasause
  • 2 kopper bouillon af gris
  • 200 g bønnespirer
  • 300 g risnudler
  • 100 g blandede friske krydderier- koriander, basilikum, spidskål og hvad du har
  • ½ kop forårsløg
  • 1 gul peberfrugt skåret i tern.
  • Salt
  • Peber
  • 1 kop ristet brød skåret i tern

Se fremgangsmåde her:

På en dyb pande tilføres olivenolien og lemongrass lægges i. Lad det simre 5 min.

I en skål puttes 5 spices, hvidløg, sukker, salt , peber og skinke kød. Blandes godt med hænderne.

Kød kommes over på panden og steger i 5 min til kødet er gyldent.

2 kopper bouillon og soya tilføres og herefter koger det 10 min.

Put bønnespirer i kogende vand i 30 sek. Derefter tilføres nudlerne og koger med i yderligere 30 sek. Spirer og nudler hældes i si og afvander.

Der anrettes 4 skåle, hvor der puttes nudler i bunden. Derefter tilføres kød og væske. Til sidst kommer friske krydderurter og ristet brød samt gul peber.