Pasning og pleje af produkterne

Rene naturprodukter

Alle produkter fra La Chamba er lavet af ren organisk ler. De er ikke farvede, lakerede eller behandlede på anden måde. Da det er et organisk materiale, vil man kunne komme ud for, at produkterne ikke er helt tætte, når de er helt nye. Der vil kunne sive en lille smule væske igennem produkterne. Leret vil imidlertid hurtigt blive mættet, og herefter vil det ikke gentage sig. Hvis der kommer lidt hvide skjolder uden på produkterne, kan det blot tørres af med en fugtig klud.

Vaserne kan man vælge at skylle med vandglas, som er et helt ufarligt materiale, der kan købes hos farvehandlere eller byggemarkeder. Det gør dem helt tætte fra starten af. Alternativt kan man fylde vand i dem, og lade dem stå nogle dage på et underlag, der kan tåle fugt, indtil de er mættede.

En anden hurtig måde at mætte produkterne på er, at fylde dem 3/4 op med vand, sætte dem i en ovn og tænde på 200 grader. Lad dem stå i en halv time fra ovnen er varm. Det fremskynder tætningsprocessen.

Fadene og gryderne kan med fordel tørres over med lidt madolie efter opvask.

Derfor er produkter fra La Chamba perfekt til madlavning

Det er ikke uden grund, at man i Colombia gennem 700 år har haft tradition for at fremstille lertøj til køkkenbrug lige fra gryder, pander og ildfaste fade til mere specialiseret køkkentøj.

Lertøj er ideelt til madlavning og er kendt for at kunne holde på vitaminer, aroma, saft og kraft.

Materialets evne til at holde sig fugtigt under tilberedning betyder, at der kun skal anvendes meget lidt fedtstof. Kort sagt er der masser af smag og få kalorier – samt god stemning.

Lertøjet kan anvendes på direkte ild, gaskomfur, elkomfur mv. Det er meget stemningsfyldt at placere en Chamba stegegryde midt i et bål og se flammerne ”slikke” op af siderne. Det er også rigtigt fint at placere gryden på gaskomfuret, hvis tiden ikke er til bål mv.

Vi har sammensat et spændende sortiment fra La Chamba, som understøtter god madlavning.