Vietnamesiske kyllingelår i karry
Lækker vietnamesisk inspireret ret med masser af smag og aroma. Retten tager ½ times tid at tilberede og så lidt simretid.
Ret til 4 personer:
· 8 stk. kyllingelår
· 1 stk. løg finthakket
· 3 fed hvidløg finthakket
· 1 knold ingefær – 40 g - finthakket
· 1 ds flåede tomater
· 1 ds kokosmælk
· 3 stk. søde kartofler i 3 cm stykker
· Lille håndfuld vietnamesisk basilikum – groft hakket.
· 1 stk. aubergine i 2 cm stykker
· 2 spsk. Fiskesauce
· 3 stænger citrongræs finthakket
· 3 dl. hønse bouillon
· 3-4 spsk. karry
· 2 store røde chili finthakket
· 1 spsk. tørrede chiliflager
· 2 spsk. soya
· 2 spsk. olivenolie
Løg, hvidløg, citrongræs samt ingefær hakkes fint og sauteres på en pande med olivenolie i 5 min.
Tilsæt tomater, karry, hønsebouillon, fiskesauce, chili og chiliflager og soya. Tilsæt kyllingelår og søde kartofler og lad simre i 30 min. Tag kyllingelårene op efter 30 min og skil kødet fra benene og retur til gryden.
Tilfør kokosmælken og kog op i 5 min.
Put auberginerne i gryden og lad simre med i 3 min. så de stadig er sprøde. Inden servering drysses de grovhakkede vietnamesiske basilikum på retten.
Serveres med ris.