Det er altid festligt med mad tilberedt på bålet.
Retten består af oksekødtern i tomater og lækre sprøde squash. Retten tilberedes i en stegeso og sættes på bålet, hvor den simrer ½ times tid.
Ret til 4 personer:
- 700 g skært oksekød i tern
- 2 ds. flåede tomater
- 2 stk. løg skåret i skiver
- 2 stk. rød pebrer skåret i grove stykker
- Ris
- 2 stk squash – skåret i både
- 300 g chorizo pølser
- 1 spsk. peber
- Salt
Skært oksekød, løg og chorizo brunes på en stegepande og efterfølgende puttes det hele i Chamba gryden med tomaterne. Tilsæt en spsk. peber og sæt på bålet med låg på gryden. Lad simre ½ time.
Squash deles på midten og kernemassen skæres ud. Skær squashen ud i både.
3-4 min før retten har simret sin halve time tilføres squash og rød peber, således at de er sprøde ved servering.
Retten serveres med ris.