Lammefilet med råstegte kartoffelbåde

Lammefilet med rosmarin råstegte kartoffelbåde

Lammekød er med de rigtige komponenter meget delikat og frisk.

Frisk rosmarin , basilikum pesto og citron klæder lam. Kartoffelbåde med aioli er en fantastisk god kombination.

Til 2 personer:

·        300 g lammefilet

·        2 spsk. Basilikum pesto

·        1 citron

·        Salt

·        Peber

·        200 g asparges broccoli

 

 Råstegte kartofler

·        500 g kartofler skåret i både

·        6 kviste frisk rosmarin

·        3 spsk. Olivenolie

·        1 spsk. Salt

·        2 tsk. Peber

 

Aioli

·        1 dl hellmann mayonnaise

·        2 fed hvidløg - presset

 

Kartoflerne, rosmarin nåle, olivenolie, salt og peber blandes godt og ligges i en fad.

Sættes i ovnen ved 200 gr i 30 min til de er gyldne og sprøde.

Lammefileten smøres ind i basilikumpesto, salt og peber og sættes på et fad.

Sættes i ovnen sammen med kartoflerne i 15 min. Herefter skal kødet hvile i 10 min under aluminiums folie.

Kødet skæres ud i tykke skiver og serveres.

Asparges broccoli koges i 1-2 min

Retten serveres med aioli og citroner som tilbehør. Citronsaften over kartofler og kød giver en meget delikat frisk smag.